
درمان جوش همیشه یکی از مهمترین دغدغههای افراد مبتلا به این بیماری پوستی بسیار شایع است. به طور تقریبی ۸۵ درصد افراد با مشکل بروز جوش و درمان آن دست به گریبان هستند.
برطرف کردن علایم این جوشهای مزاحم برای افراد گاهی اوقات ناامید کننده و آزاردهنده میشود؛ چون رهایی از آن بسیار دشوار به نظر میرسد. گاهی اوقات هم درمانهای معمولی و استفاده از داروهای مشخصی میتواند در درمان جوشها مؤثر باشد؛ اما نکته اینجا است که این درمانها، عوارض جانبی متعددی از قبیل سوزش و خشکی بیش از حد پوست را به همراه خواهد داشت.
سوزش و خارش پوست و همین عوارض جانبی باعث شده است تا بسیاری از افراد برای درمان جوشهایشان به سمت روشهای طبیعی گرایش پیدا کنند. همان طور که میدانید، روشهای طبیعی زیادی برای درمان این مشکل وجود دارند؛ اما فقط تعداد محدودی از آنها از نظر علمی ثابت شده هستند و به شما کمک خواهند کرد.
در این مقاله سعی میکنیم ۴ روش طبیعی اثبات شده برای درمان جوش را به شما آموزش دهیم.
درمان موضعی جوشها به کمک روغن درخت چای
روغن درخت چای از برگهای درخت Melaleuca alternifolia به دست میآید که یک گونه درخت بومی استرالیا است. این گیاه به علت توانایی مبارزه با باکتریها و کاهش التهابات پوستی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. روغن درخت چای با دو نوع باکتری که نقش اساسی در به وجود آمدن جوشها دارند، مبارزه میکند.
در تحقیقاتی که دانشمندان درباراه روغن درخت چای انجام دادهاند، به این نتیجه رسیدهاند که تنها ۵ درصد ژل روغن درخت چای تأثیری ۴ برابر بیشتر در درمان جوش دارد و ۶ برابر داروهای دیگر در کاهش شدت و بزرگی جوشها مؤثر است.
در تحقیق دیگری که روی این ماده انجام گرفت، مشاهده شد که ۵ درصد ژل روغن درخت چای تأثیری مشابه با داروی بنزوئیل پراکسید دارد که در درمان و کاهش جوشها بسیار کاربردی است. از مزایای این روغن نسبت به بنزوئیل پراکسید این است که عوارض جانبی کمتری دارد و پوست را دچار خشکی، سوزش و التهاب نمیکند.
ذکر این مسئله حائز اهمیت است که این ماده در کنار مزایایی که دارد، بسیار قوی است و استفاده آن بدون هیچ ماده رقیق کنندهای ممکن است باعث ایجاد قرمزی و سوزش روی پوست شود. برای جلوگیری از این مشکل میتوانید آن را با آب مخلوط کنید و روی پوست مورد استفاده قرار دهید.
استفاده از روغنهای گیاهی برای درمان جوش
علاوه بر روغن درخت چای، روغنهای گیاهی دیگری نیز وجود دارند که خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی آنها توسط متخصصان تأئید شده است و در درمان جوشها بسیار مؤثر هستند.
یک تحقیق بزرگ و جامع علمی نشان داده است که روغنهایی مانند روغن دارچین، گل رز، اسطوخودوس و میخک میتوانند با باکتریهایی که در به وجود آمدن جوشها مؤثر هستند، به راحتی مقابله کند. در این تحقیق همچنین بیان شده است که رزماری و لیموترش از دیگر ترکیباتی هستند که میتوانند با باکتریهای مولد جوش و آکنه مبارزه کنند.
یک مطالعه مقایسهای بین روغن میخک و ریحان با بنزوئیل پراکسید ۱۰ درصد انجام شده که نتیجه آن برای پژوهشگران بسیار جالب توجه بوده است. نتیجه این تحقیقات نشان داد که روغن میخک و ریحان ۲ الی ۵ درصد بیشتر از بنزوئیل پراکسید در درمان جوشها مؤثر هستند و حتی سریعتر از این ماده برای از بین بردن جوشها عمل میکنند.

در تحقیقات دیگری که روی دو ماده ژل حاوی اسید استیک و پرتقال و ریحان شیرین انجام شد، پژوهشگران مشاهده کردند که میزان بهبودی پوست و کاهش جای جوش و لکها ۷۵ درصد نسبت به ماده شیمیایی اسید استیک بیشتر است و پرتقال و ریحان شیرین پوست دچار جوش و آکنه را زودتر التیام میبخشند.
این روغنهای گیاهی نیز مانند روغن درخت چای بسیار غلیظ و قوی هستند و استفاده مستقیم از آنها روی پوست، پوست را دچار التهاب و سوزش خواهد کرد.
درمان جوش با استفاده از چای سبز
استفاده از چای سبز بیشتر به سبب وجود مواد آنتیاکسیدانی و خواصی که برای بدن دارد، در بین افراد رواج پیدا کرده است. اما لازم است بدانید که این ماده در درمان جوشها نیز بسیار مؤثر و از روشهایی است که مورد بررسی قرار گرفته است.
در اصل، چای سبز در چین محبوب بوده و قرنها برای درمان بیماریهای مختلفی همچون سردرد و افسردگی مورد استفاده قرار میگرفته است. این روزها افراد ساکن بخشهای مختلف جهان از چای سبز به دلیل مزایای متعددی که برای سلامتی دارد، استفاده میکنند.
این ماده حاوی مقادیر زیادی از آنتیاکسیدانها و نیز آنزیمها، اسیدهای امینه و مواد شیمیایی گیاهی همچون پلی فنولهاست. چای سبز دارای ویتامین B، فولات، منگنز، پتاسیم، منیزیم و کافئین است و علاوه بر مزایایی که برای سلامتی انسان به ارمغان میآورد، فهرست بلند بالایی از مزایا را نیز برای سلامت پوست و موها دارد. برای بهبود زیبایی خود میتوانید از چای سبز در ماسکهایتان استفاده کنید یا چند فنجان چای سبز در روز بنوشید.
این چای بیشترین تأثیر را در مبارزه با التهابات و باکتریهایی که در به وجود آمدن جوش مؤثر هستند، دارد. با استفاده از این محصول روی پوست علاوه بر کاهش التهابات پوستی، به کاهش تولید سبوم پوست نیز کمک خواهید کرد؛ زیرا افزایش ترشح سبوم موجب بروز جوش و آکنه روی پوست میشود.
مطالعات متعدد صورت گرفته روی افرادی که پوستشان دچار جوش بوده، نشان داده است که با استفاده از چای سبز، تولید سبوم در پوست و همچنین، جوشها در این افراد کاهش یافته است و پوست صافتری را تجربه کردهاند.
تعداد معدود و انگشت شماری از محصولات در بازار وجود دارند که حاوی ماده چای سبز باشند؛ به همین دلیل، شما میتوانید در خانه به راحتی آن را تهیه و از آن استفاده کنید.
برای استفاده از چای سبز کافی است آن را در آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد. پس از این که کاملاً خنک شد، با استفاده از یک پد پنبهای آن را روی پوستتان و نقاطی که دچار جوش هستند، بزنید. اجازه دهید محلول به مدت ۱۰ دقیقه روی پوستتان بماند و سپس آن را بشویید. میتوانید این کار را ۱ الی ۲ با در روز انجام دهید.
استفاده از آلوئهورا به عنوان مرطوبکننده پوست
آلوئهورا از گیاهان استوایی است که دارای برگهایی بزرگ است. این برگها حاوی نوعی مایع ژلی در داخل بافتشان هستند که در درمان جوش مؤثر است. هنگامی که از ژل آلوئهورا روی پوستتان استفاده میکنید، در واقع با باکتریهای مضر روی پوست مبارزه میکنید و باعث کاهش التهابات پوستی و ترمیم شدن زخمها میشوید.
آلوئهورا به سبب داشتن این مزایا به یکی از مواد بسیار محبوب و البته آسان و کاربردی در درمان جوشها تبدیل شده است که حتی میتواند با انواع بیماریهای پوستی از جمله پسوریازیس، بثورات پوستی، بریدگی و سوختگی نیز مقابله کند.
مطالعات محدودی در مورد توانایی آلوئهورا در مبارزه با جوشها به طور خاص وجود دارد؛ اما همین تحقیقات موجود نیز امیدوارکننده بوده است. آلوئهورا حاوی لوپئول، اسید سالیسیلیک، اوره نیتروژن، سینامیک اسید، فنلها و گوگرد است که همگی باکتریهایی را که میتوانند باعث ایجاد جوشها شوند، مهار میکنند.
در مطالعهای که اخیراً انجام شده است، غلظتهای مختلف ژل آلوئهورا را به لوسیون روغن میخک و ریحان اضافه کردند و آن را از نظر خاصیت ضد آکنهای ارزیابی کردند. نتیجه این مطالعه به این صورت بود که هر چه غلظت آلوئهورا در لوسیون بیشتر باشد، در کاهش و درمان جوشها نیز مؤثرتر خواهد بود.
مطالعه دیگری نشان داده است که استفاده از ۵۰ درصد ژل آلوئهورا با کرم ترتینوئین نسبت به کرم ترتینوئین به تنهایی، در پاک کردن جوشها مؤثرتر است. کرم ترتینوئین یک داروی ضد جوش است که از ویتامین A تهیه شده است.
نتایج این تحقیقات این مسئله را نشان داده است که اگر چه ژل آلوئهورا به خودی خود در درمان جوش مؤثر نبوده، اما اثرات ضد جوش روغن میخک ریحان و کرم ترتینوئین را افزایش داده است.
خرید محصولات ضدجوش از فروشگاه اینترنتی باستاره
- هدیه عزیزی
- 31 شهریور 1398
- 82 بازدید