
صابون با توجه به ترکیبات خود انواع مختلفی دارد. از صابونهای گیاهی و سنتی گرفته تا صابونهای صنعتی، ضد آکنه، آبرسان، ضد چروک و…
در انتخاب انواع صابونها باید به نوع پوست خود توجه کنید. هر پوستی ویژگیهای متمایزی دارد. صابون انتخابی شما باید بیشترین سازگاری را با آن داشته باشد.
صابون از چه ترکیباتی تشکیل شده است؟
ترکیب اصلی سازنده صابونها، نمکهای یک اسید چرب هستند. صابونهایی که برای شستوشو مورد استفاده قرار میگیرند، دارای ترکیبا خاصی هستند. از جمله روغن و چربیهای گیاهان و حیوانات به همراه محلول آلکالین. چربی و روغنها مرکب از تریگلیسیریدها هستند. مولکولهای اسید چرب که به یک مولکول گلیسرول وصل هستند .
صابونها با ایجاد یک امولسیون پایدار از چرک باعث ایجاد کلوئید امولسیون میشوند. در نهایت، ترکیب آب و چربی موجب پاک شدن چربیها میشود.
بهترین صابون برای شما کدام است؟
امروزه تقریباً ۸۰ درصد از صابونها خاصیت آنتی باکتریال دارند. ولی در این میان، نکته مهمی وجود دارد. اجزای آنتیباکتریال صابونها برای این که به خوبی عمل کنند، باید حدود ۲ دقیقه روی سطح کثیف باقی بمانند .همان طور که میدانید، بیشتر ما این قدر صبور نیستیم. پیش از آن که ترکیبات آنتیباکتریال تأثیر خود را بگذارند، آن را میشوییم.
از سوی دیگر، باید بدانید که برخی باکتریها برای انسانها مفیدند .برخی از باکتریهایی که در بدن ما وجود دارند، عرق ما را تجزیه میکنند. همچنین، از بدن ما در برابر باکتریهای بسیار خطرناک محافظت میکنند.
یک فرضیه میگوید که باکتریها میتوانند در طول زمان در برابر عوامل نابودکننده باکتری مقاوم شوند. به همین علت هم مواد آنتی سپتیک بر عکس، میکروبهای مقاوم ایجاد میکنند. در ضمن، بیشتر بیماریهای خطرناک، ویروسی هستند. ویروسها هم با مواد آنتیباکتریال از بین نمیروند.
طبق بررسی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی (CDC) استفاده از صابونهای آنتیباکتریال ضرورتی ندارد. ولی شستوشوی دستها با صابون معمولی و آب گرم میتواند بهترین راه مقابله با باکتریها و ویروسهای عفونی باشد.
استفاده روزانه از صابونها
صابونها خاصیت قلیایی دارند. بنابراین، استفاده مرتب از آنها موجب از دست رفتن چربی طبیعی پوست میشود .شما با توجه به نوع پوست خود باید صابون مناسب برای خودتان را پیدا کنید. اگر پوست خشکی دارید، بهترین صابون برای شما انواع ملایم با ویژگی آبرسان هستند. مثل صابونهای کرمدار و حاوی گلیسیرین. چون گلیسیرول، رطوبت پوست را تأمین و احساس خشکی و ترک پوست را رفع میکند .
در مقابل، کسانی که پوست چرب دارند و در معرض آکنه و جوش قرار دارند، بهتر است از صابونهای ترکیبی استفاده کنند. صابونهایی که حاوی داروهای ضد آکنه و ضد باکتری و میکروب باشند. دقت کنید که استفاده از صابونهای ضد آکنه بیش از ۲ بار در روز توصیه نمیشود.
افرادی که تعریق زیادی دارند، میتوانند از صابونهای حاوی مواد ضد تعریق یا دئودورانت استفاده کنند. کسانی که پوست حساسی دارند، مثل کودکان و کهنسالان، بهتر است اصلاً از صابون برای شستوشوی پوست خود استفاده کنند .در این شرایط، استفاده از انواع ژلهای شستوشو توصیه میشود.
خرید انواع صابونها از فروشگاه اینترنتی باستاره
نکته پایانی
باید بدانید که صابونها تجاری و کارخانهای، گلیسیرین موجود روی پوست را پاک میکنند. در صورتی که پوست برای حفظ رطوبت خود به این گلیسیرین نیاز دارد. صابونهای معمولی و گیاهی نه تنها این گلیسیرین را از بین نمیبرند، بلکه حاوی مواد و روغنهای گیاهی هستند که ناراحتیهای پوست را نیز درمان میکنند. چنین محصولاتی حتی مواد مغذی مورد نیاز را هم به پوست میرسانند.
بیشتر بخوانید: لوسیون بدن چه کاری برای پوست انجام میدهد؟