رهایی از جوشهای زیر پوستی با چند روش آسان

جوشهای زیر پوستی نوعی آکنه هستند که در زیر پوست رشد می‌کنند و سطح پوست را دچار ناهمواری می‌کنند. این جوش‌ها معمولاً از دور قابل مشاهده نیستند؛ اما خود فرد با کشیدن انگشت روی پوستش می‌تواند برآمدگی آن را احساس کند.

جوش‌های زیر پوستی مانند دیگر نوع جوش‌ها، در ابتدا سر ندارند. این عارضه یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در سراسر دنیا است.

انواع جوش‌ها کدامند؟

جوش های زیر پوستی در ظاهر شبیه یک برآمدگی روی پوست هستند که اغلب با درد همراهند. کومدون یکی از ضایعه‌های پوستی معمولی است که گاهی اوقات افراد مختلف دچار آن می‌شوند. این عارضه به صورت جوش‌های سر سفید و سر سیاه روی پوست ظاهر می‌شود. جوش‌هایی که در زیر پوست باقی می‌مانند، سر سفید هستند و آن دسته که روی پوست نمایان می‌شوند، سر سیاه هستند.

کومدونی که در اعماق پوست ایجاد می‌شود، با نام جوش کور یا کورک شناخته می‌شود که اغلب بسیار هم دردناک هم هست. این نوع کومدون ممکن است با بالا آمدن از لایه‌های پوست به صورت یک جوش سر سفید ظاهر شود یا ممکن است کلاً از بین برود.

درمان‌های خانگی

یک جوش کور ساده را می‌توان در خانه درمان کرد یا ممکن است به خودی خود درمان شود. البته انواع درمان‌های خانگی برای رهایی از جوش های زیر پوستی وجود دارد که می‌تواند روند بهبود را تسریع بخشد.

  • هرگز جوشهای زیر پوستی را فشار ندهید.

این نوع جوش‌ها معمولاً در نزدیکی سطح پوست قرار ندارند که با فشار دادن و تخیله چرک داخل آن به راحتی بتوان آنها را درمان کرد. تلاش برای از بین بردن یا فشار دادن آن بیشتر منجر به ایجاد زخم دائمی، برجسته شدن بیشتر جوش و در شرایط بدتر، عفونت و درد شود.

درمان جوش های زیر پوستی

فشار دادن جوش های زیر پوستی همچنین می‌تواند محتویات داخل آنها را که اغلب از چربی، سلول‌های مرده و باکتری‌ها تشکیل شده است، به سطح پوست برساند و باعث التهاب پوستی شود.

  • از کمپرس گرم استفاده کنید.

استفاده از یک کمپرس گرم می‌تواند به درمان جوش های زیر پوستی کمک کند. گرما منافذ پوست را باز می‌کند و این امر باعث می‌شود جوش به سطح پوست نزدیک‌تر شود و سر ایجاد کند. تشکیل سر باعث می‌شود که سبوم، سلول‌ها و باکتری‌ها از پوست خارج شوند. همچنین، کمپرس آب گرم به تسکین درد کمک می‌کند.

برای درمان جوش با کمپرس گرم باید:

۱. کمپرس گرم را روی نقطه‌ای که دارای جوش است قرار دهید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی موضع باقی بماند. این کار را ۳ تا ۴ بار در روز انجام دهید تا جوش سر باز کند.

۲. سعی کنید محل جوش را تمیز نگه دارید و از دستکاری جوش خودداری کنید تا زودتر بهبود یابد.

۳. یک حوله یا پارچه را در آب گرم نه خیلی داغ قرار دهید و آن را روی محل جوش بگذارید.

  • چسب جوش برای درمان جوش های زیر پوستی

چسب جوش یا آکنه یک برچسب ریز است که می‌تواند روی جوش های زیر پوستی قرار گیرد. این چسب معمولاً حاوی ماده‌ای به نام اسید سالیسیلیک است که به سر باز کردن جوش و درمان آن کمک می‌کند.

این چسب با کشیدن سبوم پوست و جذب چربی‌های اضافه آن، به کاهش التهابات پوستی و همچنین، سایز جوش کمک می‌کند و روند درمان را سرعت می‌بخشد. مدت زمانی که می‌توان از چسب جوش استفاده کرد، معمولاً یک روز است و بعد از ۲۴ ساعت باید آن را تعویض کرد.

  • روغن درخت چای برای درمان جوشهای زیر پوستی

روغن درخت چای یک ماده محبوب در محصولاتی است که به درمان جوش‌ها کمک می‌کنند؛ زیرا خاصیت ضد باکتریایی دارد. این خاصیت باعث می‌شود باکتری‌های ایجاد کننده جوش های زیر پوستی از بین بروند؛ در نتیجه، روغن درخت چای هم به درمان جوش‌ها کمک می‌کند و هم مانع از بروز مجدد آنها می‌شود.

درمان جوش های زیر پوستی

در یک آزمایش بالینی محققان به این نتیجه رسیدند که ژل موضعی حاوی ۵ درصد روغن درخت چای می‌تواند درمانی مؤثر برای جوش و آکنه خفیف تا متوسط باشد. این ژل را به مدت ۱۲ هفته و ۲ بار در روز روی موضع مورد استفاده قرار دهید تا بهبودی کامل جوش های زیر پوستی حاصل شود.

  • استفاده از درمان‌های موضعی برای جوش

درمان‌های موضعی متفاوتی برای جوش وجود دارد که هم به صورت دارو و هم کرم‌های مخصوص در دسترس است. اگر فردی در هنگام استفاده از یک محصول شاهد بهبودی در پوست خود نباشد، می‌تواند محصول دیگری را به برنامه درمانی خود اضافه کند. سعی کنید محصولی را امتحان کنید که علل متفاوت آکنه را برطرف کند. برای مثال، اگر شخصی از محصولی استفاده می‌کند که حاوی بنزوئیل پراکسید است، درمان دوم باید شامل ماده دیگری باشد که با جوش های زیر پوستی مبارزه کند.

ترکیبات مختلفی برای درمان جوش های زیر پوستی وجود دارند که هر یک از آنها علل مختلف آکنه را هدف قرار می‌دهند:

– بنزوئیل پراکسید باکتری P.Acnes را کاهش می‌دهد.

– اسید سالیسیلیک با جدا کردن لایه سلول‌های مرده از سطح پوست، منافذ را جمع می‌کند و همچنین، التهابات پوستی را کاهش می‌دهد.

– گوگرد منافذ باز پوست را درمان می‌کند و باکتری‌ها را از بین می‌برد.

– آلفاهیدورکسی اسیدها عمل لایه‌برداری پوست را انجام می‌دهند.

– رتینوئیدها منافذ باز پوست را جمع می‌کنند و سبوم پوست را کاهش می‌دهند.

تمام موادی که در بالا درباره آنها صحبت کردیم، در محصولاتی مانند شوینده‌های ضد جوش، کرم‌ها، ژل‌ها، اسکراب‌های صورت، لوسیون و حتی دستمال‌های پاک کننده پوست وجود دارند.

در نسخه‌ای که برای مقابله با جوش های زیر پوستی از آن استفاده می‌کنید، نیاز نیست که حتماً تمام موارد بالا وجود داشته باشد؛ اگرچه بعضی از آنها در بعضی محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شوند.

  • درد جوش‌ های زیر پوستی را با یخ تسکین دهید

استفاده از یخ بعد از خالی شدن جوش های زیر پوستی می‌تواند به کاهش قرمزی، التهاب و تورم کمک کند. برای این کار باید:

۱. صورتتان را با آب گرم و با ملایمت شست‌وشو دهید و سپس با یک حوله تمیز خشک کنید.

۲. تکه‌های یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.

۳. بسته یخ را به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه‌ای که دچار جوش است، قرار دهید. پس از ۵ دقیقه بسته یخ را بردارید و مجدداً ۵ دقیقه آن را روی پوستتان قرار دهید.

۴. این کار را ۳ تا ۴ بار در روز انجام دهید تا بهبودی کامل حاصل شود.

جلوگیری از بروز جوشهای زیر پوستی

شست‌وشوی بالش به طور مرتب یکی از روش‌هایی است که از رشد باکتری‌ها و همچنین، انتقال آنها به پوست در هنگام خواب جلوگیری می‌کند.

برای جلوگیری از بروز جوش های زیر پوستی باید:

  • از شست‌وشوی بیش از حد پوستتان خودداری کنید. سعی کنید پوستتان را ۲ بار در روز بشویید؛ یک بار برای تمیز کردن آن و دیگری در زمانی که پوست عرق می‌کند. پوستی که مستعد بروز جوش های زیر پوستی است، نباید بیشتر از این شسته شود؛ زیرا این کار می‌تواند پوست را تحریک کند.
  • استفاده زیاد از اسکراب‌ها را محدود کنید. پوست‌های چرب و مستعد جوش به شما حس کثیف بودن پوست را القا می‌کنند. استفاده بیش از حد از شوینده‌ها وضعیت پوست را وخیم و شدت آکنه را بیشتر می‌کند. اجازه دهید پوست چربی طبیعی خود را حفظ کند.
  • از محصولاتی استفاده کنید که بروز جوش را کنترل می‌کنند و مانع بروز جوش های زیر پوستی می‌شوند. حتماً به این نکته دقت کنید که در ترکیبات محصول مورد استفاده شما از مواد غیرکومدوژنیک، ضد جوش و فاقد چربی استفاده شده باشد.
  • به طور مرتب بالش و وسایلی را که در تماس با پوست هستند، بشویید. سلو‌ل‌های مرده پوست و باکتری‌ها می‌توانند روی پارچه باقی بمانند و منافذ پوست را مسدود کنند.
  • از متخصص پوست کمک بگیرید. اگر بروز جوش های زیر پوستی همچنان ادامه داشت یا شدید شد، باید با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید تا با تجویز داروها این مشکل را برطرف کند.

چه عواملی باعث ایجاد جوشهای زیر پوستی می‌شوند؟

جوش های زیر پوستی در مناطقی از پوست که غدد چربی بیشتری دارند، مانند صورت، گردن، شانه‌ها، کمر و قفسه سینه بروز می‌کنند. غدد چربی پوست را غدد سبابه می‌نامند. سوراخ‌های کوچک موجود روی پوست که به منافذ معروف هستند، توسط یک کانال به نام فولیکول به غدد سباسه وصل می‌شوند.

غدد سباسه برای محافظت از پوست و مرطوب نگه داشتن آن از طریق باز کردن فولیکول‌ها، ماده‌ای به نام سبوم را ترشح می‌کنند. اگر منافذ با سلول‌های مرده پوست مسدود شوند، سبوم قادر به رسیدن به سطح پوست نیست و وقتی جایی برای خروج پیدا نکند، به شکل جوش زیر پوستی ظاهر می‌شود.

در موارد شدیدتر، مخلوط سلول‌های مرده پوست و سبوم باعث می‌شود باکتری‌هایی که به طور عادی روی پوست رشد می‌کنند، در فولیکول مسدود شده جمع شوند. این باکتری‌ها Propionibacterium acnes (P. acnes) نام دارند.

هنگامی که این اتفاق می‌افتد، باکتری‌ها شروع به تولید آنزیم‌ها و مواد شیمیایی می‌کنند و سلول‌های سفید خون را جذب می‌کنند. تمامی این تحولات منجر به قرمزی، تورم، گرما و درد می‌شود که در مجموع، به التهاب پوست می‌انجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه