سیاهی دور چشم

سیاهی دور چشم یکی از مشکلات شایع در بین خانم‌ها و آقایان است. این سیاهی و تیرگی غالباً با پف یا اصطلاحاً کیسه همراه است که می‌تواند چهره را پیرتر نشان دهد. برای این که راحت‌تر بتوانید از شر این مشکل رها شوید، بهتر است با دیدن نشانه‌های اولیه آن در جهت درمان اقدام کنید.

این مشکل برای هر کسی ممکن است به وجود بیاید؛ اما سیاهی اطراف چشم بیشتر در افرادی با مشخصات زیر دیده می‌شود:

– سالخوردگان

– این مشکل به صورت ژنتیکی در خانواده وجود دارد

– رنگ پوست تیره‌ای دارند.

در حالی که خستگی مهم‌ترین عامل بروز سیاهی و کبودی اطراف چشم‌ها است و یکی از دلایل منطقی این مشکل به نظر می‌رسد، عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند. البته باید به این مسئله نیز اشاره کرد که دلیلی برای نگرانی وجود ندارد و افراد دچار این مشکل حتماً نیاز به مراقبت‌های پزشکی ندارند. ما در این مقاله سعی می‌کنیم که آگاهی شما را درباره این مشکل شایع و دلایل و راه حل‌های برطرف کردن آن افزایش دهیم.

خستگی

همان طور که کم‌خوابی به بدن ما آسیب می‌رساند و پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد، خوابیدن بیش از حد نیز بر سلامت و ظاهر پوست مؤثر است که این مسئله خود باعث سیاهی دور چشم می‌شود. خستگی بیش از حد و بیدار ماندن بیش از ساعات معمول در شب از عواملی هستند که باعث بروز و تشدید سیاهی دور چشم‌ها می‌شوند.

کمبود خواب می‌تواند باعث خشکی و رنگ‌پریدگی پوست شود که سبب می‌شود بافت‌های تیره یا رگ‌های خونی زیر پوست بیش از حد معمول نمایان شوند. کمبود خواب همچنین، می‌تواند باعث جمع شدن مایعات در زیر پوست شود و این موضوع یکی از عواملی است که زیر چشم‌ها را پف‌کرده نشان می‌دهد. در نتیجه، این سیاهی و حلقه‌های تیره در اطراف چشم‌ها به پیرتر نشان دادن چهره شما کمک می‌کنند.

سن

بالا رفتن سن از دیگر عوامل شایعی است که باعث تیره شدن اطراف چشم‌ها می‌شود. همان طور که سن بالا می‌رود، پوست نازک و نازک‌تر می‌شود و در کنار آن، چربی‌ها و کلاژن پوست که باعث حفظ خاصیت الاستیسیته پوست می‌شوند نیز از دست می‌رود. این روند طبیعی در پوست باعث نمایان شدن رگ‌های خونی تیره در زیر پوست و سیاهی اطراف چشم‌ها می‌شود.

خستگی چشم‌‌‌ها

مطالعه زیاد و خیره شدن به صفحه تلویزیون یا گوشی به مدت طولانی باعث ایجاد فشار روی چشم‌ها می‌شود. این فشار می‌تواند موجب بزرگ شدن رگ‌های خونی اطراف چشم‌ها شود؛ در نتیجه، دور چشم‌ها را سیاه و کدر می‌کند.

آلرژی و تأثیر آن بر سیاهی دور چشم

واکنش‌های آلرژیک و خشکی پوست اطراف چشم نیز از دلایلی است که بر بروز سیاهی دور چشم تأثیر دارد. هنگامی که بدن به عوامل آلرژیک واکنش نشان می‌دهد، هیستامین‌ها را به عنوان پاسخ به باکتری‌های مضر آزاد می‌کند. به غیر از ایجاد علایم آزاردهنده‌ای از جمله خارش، قرمزی و پف چشم‌ها، هیستامین‌ها باعث می‌شوند رگ‌های خونی در آن ناحیه گشاد و در زیر پوست نمایان‌تر شوند.

آلرژی همیشه با خارش و مالش همراه است که برای پوست نازک دور چشم‌ها بدترین کار است. خارش پوست باعث بدتر شدن التهاب و تورم و همچنین، پاره‌ شدن رگ‌های خونی می‌شود که این مورد نیز باعث سیاهی دور چشم‌ها می‌شود.

کم‌آبی

اصولاً کم‌آبی و خشکی پوست از عواملی است که نه تنها برای پوست، بلکه برای تمام بدن مضر است. این مورد یکی دیگر از عوامل بروز سیاهی دور چشم است. اگر پوست به مقدار کافی آب دریافت نکند، در نواحی اطراف چشم‌ها لکه‌ها بروز می‌کنند و موجب گودی زیر چشمان شما‌ می‌شوند. دلیل این موضوع نیز نزدیکی پوست این ناحیه به استخوان زیر پوست است.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید

قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند باعث شود بدن مقدار زیادی ملانین تولید کند. ملانین ماده‌ای است که رنگدانه‌های پوست شما را تأمین می‌کند. قرار گرفتن به مدت طولانی در زیر نور خورشید باعث به وجود آمدن لکه‌های تیره و تغییر رنگ پوست، مخصوصاً در ناحیه زیر چشم‌‌‌ها می‌شود.

ژنتیک

عوامل ژنتیکی و توارث در به وجود آمدن سیاهی دور چشم دخیل هستند. برخی افراد ممکن است حتی در کودکی هم این مشکل را داشته باشند که با افزایش سن و به مرور زمان تشدید می‌شود یا حتی به طور کامل از بین می‌رود. برای مثال، بیماری تیروئید یکی از عواملی است که می‌تواند در بروز سیاهی دور چشم‌ها تأثیر داشته باشد.

حالا که با عوامل بروز سیاهی در اطراف چشم آشنا شدیم، باید به راه‌های درمان آن نیز اشاره کنیم. این درمان‌ها می‌توانند خانگی باشند یا با استفاده از داروها بتوانید مشکل سیاهی اطراف چشم خود را برای همیشه برطرف کنید.

 درمان‌های خانگی سیاهی دور چشم

برای درمان سیاهی دور چشم باید علت بروز آن را نیز شناسایی کرد. با این حال، بعضی از داروهای خانگی وجود دارند که می‌توانند در برطرف کردن این مشکل به شما کمک کنند.

برخی از این روش‌ها عبارتند از:

  • استفاده از کمپرس سرد

کمپرس سرد در کاهش تورم و کوچک و کم شدن حجم رگ‌های خونی بسیار مؤثر است. این راهکار پف زیر چشم‌ها را کاهش می‌دهد و به از بین رفتن سیاهی دور چشم کمک می‌کند.

می‌توانید از یخ نیز برای کاهش این تیرگی‌ها استفاده کنید. همچنین، می‌توانید یک دستمال یا پارچه را مرطوب کنید و به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست بگذارید تا شاهد تغییرات شگقت‌انگیز آن روی پوستتان باشید. اما به این مسئله نیز توجه کنید که باید این روش‌ها را به صورت روزانه انجام دهید تا در روند درمان فاصله نیفتد.

  • خواب کافی داشته باشید

استراحت و خواب کافی یکی از روش‌های درمانی است که در کاهش سیاهی دور چشم بسیار مؤثر است. همان طور که می‌دانید، بی‌خوابی یا کم‌خوابی از عواملی هستند که در بروز این مشکل نقش دارند. کم‌خوابی با کم‌رنگ نشان دادن چهره باعث می‌شود زیر چشم تیره به نظر برسد. با ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه به راحتی می‌توانید از بروز تیرگی در اطراف چشم‌هایتان جلوگیری کنید.

باید به این مسئله نیز اشاره کنیم که نحوه خوابیدن هم می‌تواند در بروز سیاهی دور چشم نقش داشته باشد. سعی کنید سرتان را بالا بگیرید و بخوابید یا از بالش‌هایی که بزرگ هستند، استفاده کنید تا آب زیر پوستتان جمع نشود و مانع از بروز تورم و پف شود.

  • چای کیسه‌ای خیس‌خورده

چای کیسه‌ای را پس از استفاده دور نیندازید؛ بلکه اجازه دهید کاملاً سرد شود و در حالی که همچنان رطوبت دارد، آن را روی چشم‌هایتان بگذارید. آنتی‌اکسیدان و کافئین موجود در چای، گردش خون را در ناحیه اطراف چشم‌ها تحریک می‌کنند و باعث جمع شدن رگ‌های خونی می‌شوند. همچنین، باعث می‌شوند آب زیر پوستتان جمع نشود.

چای سیاه یا چای سبز را به مدت ۵ دقیقه در آب گرم خیس کنید و سپس به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود. سپس می‌توانید چای کیسه‌ای سرد شده را به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه روی چشم‌هایتان قرار دهید و به آرامی آن را روی چشم‌ها ماساژ دهید. در انتها، چشم‌هایتان را با آب سرد بشویید.

  • آرایش کنید

آرایش کردن یکی از راه‌هایی که به وسیله آن می‌توانیم مشکلات پوستی‌مان را به راحتی مخفی کنیم. لوازم آرایشی هیچ‌وقت به درمان سیاهی چشم کمکی نمی‌کنند؛ ولی راهی برای مخفی کردن آنها به طور موقت هستند.

یکی از این وسایل آرایشی که به طور خاص برای پوشاندن سیاهی دور چشم طراحی شده‌اند، کانسیلرها هستند. با این حال، در کنار استفاده از این محصولات بهتر است از درمان‌های موضعی نیز استفاده کنید که یکی از آنها استفاده از کرم‌های دور چشم است.

برخی از محصولات می‌توانند باعث وخیم‌تر شدن علایم و ایجاد واکنش آلرژیک روی پوستتان شوند. اگر کوچک‌ترین علایمی روی پوستتان مشاهده کردید، بهتر است با یک پزشک متخصص در رابطه با آن مشورت کنید.

درمان‌های پزشکی برای رفع سیاهی دور چشم

درمان‌های پزشکی راه‌حلی مطمئن‌تر، مؤثرتر و پایدارتر هستند که به درمان سیاهی دور چشم کمک می‌کنند.

بعضی از این روش‌ها عبارتند از:

لایه‌برداری یا پیلینگ

لیزر

تزریق رنگدانه در ناحیه مورد نظر

تزریق ژل هیالورونیک اسید و فیلر

تزریق چربی برای از بین بردن سیاهی و تیرگی دور چشم

استفاده از کرم‌های مخصوص دور چشم

هایفوتراپی

قبل از تصمیم‌گیری در مورد هر روش درمانی، با پزشک خود مشورت کنید. درمان‌های پزشکی تهاجمی می‌توانند گران و دردناک باشند؛ اما اغلب در صورت مداومت و پیگیری، بهبودی و نتیجه مورد نظر را به همراه خواهند داشت.

  • هدیه عزیزی
  • 23 شهریور 1398
  • 65 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه